Tomate-crevettes zonder Crevettes

2003

Jef, een kregelige frituuruitbater, kan het vrijpostig gedrag van zijn klanten niet meer aan. Alles ergert hem: de krenterigheid van de dorpsfotograaf, de brutaliteit van een volksvrouw, de aandacht van een onderwijzer voor zijn dochter, de vrolijkheid van een rap-dansende neger... Tot de vrijpostigheid van twee Hollandse punkers de deur dicht doet en Jef een aanval van woede krijgt.

Goedele, een leerling-verpleegster, raadt hem aan alles door een roze bril te bekijken. En ja, met de roze bril van Hilaire (de neger) op zijn neus, ziet Jef alles anders! Zingend bakt hij frieten. Hij is nu o zo vriendelijk tegen zijn vrouwtje, voert mogelijke en onmogelijke bestellingen met de glimlach uit, neemt Hilaire in dienst, danst met Angele... Kortom, hij valt van het ene uiterste in het andere. Zo'n drastische metamorfose valt echter niet in de smaak bij de klanten. En zeker niet bij Leonie, zijn vrouw. Zij betaalt hem terug met gelijke munt: ze zet ook een roze zonnebril op.

NU gaat het er in de frituur vrolijk aan toe. Te vrolijk. Het "laisser faire-laisser aller" van de uitbaters werkt anderen op de zenuwen. En de uitbarsting volgt...

Personages